Hunde- & hvalpesøgning

Om dig

Dit hjem Vælg størrelsen på din bolig. Det påvirker den type hund, vi anbefaler – nogle har brug for mere plads end andre for at være glade!

Din have Vælg størrelsen på din have. Det påvirker den type hund, vi anbefaler – nogle har brug for mere plads end andre for at være glade og sunde! Bemærk – Pedigree anbefaler ikke at have hund, hvis du ikke har udendørs plads, hvor de kan gå rundt og lege.

Dit område Vælg den type område, du bor i. Dit område påvirker, hvor ofte du kan gå med hunden og bør diktere type og temperament hos den hund, du vælger

Daglig motionstid (i minutter) Vælg hvor lang tid du kan afse hver dag til at gå tur med din nye hund eller hvalp. Forskellige racer kræver forskellige mængder motion for at være sunde

Har du haft hund tidligere? Fortæl os, om du har haft hund før. Nogle hunde kræver mere viden og erfaring end andre.

Skal en person under 16 år gå tur med hunden? Fortæl os, om du har børn under 16 år i husstanden, som kan gå tur med hunden ofte. Det påvirker størrelsen på racen og temperamentet vi anbefaler, da det er vigtigt, at børn kan nyde at bruge tid sammen med hunden på en sikker måde.

Om din ideelle hund eller hvalp

Størrelse Hvor stor er den ideelle hund til dig? Hvis du er ligeglad, kan du markere alle størrelser

Pelsens længde Hvilken pelslængde har din ideelle hund? Husk, at længere pels kræver mere hyppig børstning og kan forårsage allergi. Hvis du er ligeglad, kan du markere alle størrelser

Basset hound

Ordet basset er fransk og betyder 'lav'. Den første detaljerede bevis for bassets eksistens er fra 1585, hvor den blev brugt som grævlingehund. Dens oprindelige hjem var regionen Artois og Flandern.

Den franske basset hound blev først opdaget i Storbritannien efter normannernes invasion i 1066. I 1900-tallet blev der oprettet flokke, og racen var populær som udstillingshund. I 1957 blev bassethunde sendt til Sydney, og I dag findes de i hele Australien.

Overblik

Gennemsnitlig levetid
Basset hounds bliver normalt ti år, men de kan blive op til 12 år, hvis de får masser af kærlighed og opmærksomhed samt den rigtige kost.

Gennemsnitlig størrelse
I topform skal en hunhund af denne race veje op til 18 kg og være 33 cm, mens hanhunden vejer 25 kg og 38 cm.
Basset hound

Krav til pleje

Racens personlighed, karaktertræk og temperament
Det er heldigt, at sådan en stor, solid hund har en så rolig natur. Den skal være meget udadvendt, men venlig og kærlig. Som hos mange andre racer tager det 18 måneder til tre år, før en basset hound er fuldvoksen. I dette ungdommelige stadium er den fuld af energi og har en tendens til at lave ulykker. Men med fast og konsekvent disciplin kan denne hund blive velopdragne og meget elskede familiemedlemmer.

Der findes ikke noget værre end en helt uregerlig, ukontrolleret, forkælet basset. Husk, at mens denne hund vokser op, har den brug for både fast og konsekvent træning for at lære en acceptabel opførsel. Lad ikke din basset dominere!

Forenelighed med andre kæledyr
Fortræffelig.

Plejebehov
En basset hound er en entusiastisk spiser og skal have et velafbalanceret, kvalitetsfoder. Den elsker at komme ind i huset, men klarer sig ganske udmærket udenfor, hvis den får et hyggeligt hundehus uden træk. Det er bydende nødvendigt, at gården er helt indhegnet med sikre låger. Bassets har meget begrænset stedsans (som sporhunde) – den sætter bare snuden i jorden og løber glad af sted.

Sammenlignet med andre racer har basset hounds ikke brug for så meget børstning, men den elsker at blive forkælet og få opmærksomhed.
Basset hound

Beslutningstid

Ideel ejer
Personer, der har de rigtige faciliteter og udvise den nødvendige disciplin til at give mulighed for at nyde denne farverige hunds karakter fuldt ud.
Basset hound
/hunde-og-hvalpe-sogning/basset-hound