Velkommen | Sundhed og træning | Er du klar til at eje en hund | Hvilken hund eller hvalp er rigtig til dig?

Artikelsøgning

Hundens alder Vælg din hunds alder eller efterlad feltet tomt for at søge efter alle aldre

Hvalp Voksen Senior

Emner Vælg et bestemt emne, hvis du ved, hvad du kigger efter, eller efterlad feltet tomt for at søge efter alle artikler til den valgte alder. Alternativt kan du vælge et emne blandt vores forslag til højre

Er du klar til at eje en hund?
Forberedelse til din nye hund
Hold din hund sund
Pasning af din hund
Træning af din hund
Fodring af din hund

Er du klar til at eje en hund

Overvejer du at anskaffe en hund eller en hvalp? Find ud af, hvordan du vælger den rigtige hund eller hvalp, der passer til din livsstil, og lær om de forskellige hunderacer, du kan vælge imellem.

Hvilken hund eller hvalp er rigtig til dig?

Den rigtige hvalp vil være en glæde i dit liv. Men hvis du efter overvejelse ganske enkelt ikke har energi, tid eller plads til en hvalp, bør du overveje en voksen hund i stedet – eller måske en kat!

Hvor meget tid kan du afse til den nye hvalp?

Hvalpe får det elendigt, hvis de ikke får tilstrækkelig opmærksomhed. Du skal også afsætte masser af tid til træning, motion, leg og pelspleje (især langhårede hunde). Og det er et 24/7-job at gøre hvalpen renlig.

Hvor meget motion kan du give din hvalp?

Med mindre din hvalp er en toy-race, skal du tage dit ansvar for to gåture om dagen alvorligt.

Hvor meget plads har du?

En stor hund slider en lille have ned, når den graver kødben ned. Og også indendørs har en stor hund brug for meget plads til en stor seng.

Hvad er dit budget?

Ud over de indledende købsomkostninger kommer der alle former for løbende omkostninger: dyrlægeregninger, hundefoder, hundeforsikring, hundepension og – for nogle langhårede hunde – professionel pelspleje.

Hvorfor vil du have hund?

Hvis en vigtig del af det at have hund for dig handler om beskyttelse, arbejde eller konkurrence, skal du tage det med i dine overvejelser. Det samme gælder, hvis du gerne vil have hunden med på arbejde. Husk, at nogle racer er mere udadvendte end andre.

Stamtavle eller gadekryds?

Hvalpe med stamtavle passer normalt på det temperament og den fysik, der gælder for racestandarden. En krydsning eller bastard kan være mindre forudsigelig, men den kan kombinere det bedste fra flere racer.

Allergi i familien?

Der findes mange hunde, der er opdrættet til at være ikke-allergene, men det er bedst at tjekke det, når du møder hvalpen og dens mor.

Hanhund eller hunhund?

Det er op til dig – vi mener begge køn er fantastiske kæledyr! Husk, at hunhunde, der ikke er steriliseret, kommer i løbetid to gange om året og kræver særlig pasning i denne periode. Og ikke neutraliserede hanhunde kan strejfe, hvis de kan lugte en hunhund i nærheden, der er i løbetid. Men med mindre du planlægger at avle på din hund, bør du tale med dyrlægen om neutralisering for at undgå uønskede hvalpe.

Hvad med en voksen hund?

En voksen hund kan være lige så givende som en hvalp. En voksen hund kan endda allerede være renlig og har måske lært nogle brugbare ting, som gå ved fod i snor. Find ud af mest muligt om hundens temperament, og hvis du kan, bør du gå en tur med hunden, inden du træffer den endelige beslutning.

Vær ærlig overfor dig selv, hvis dit første valg ikke passer til din livsstil. Men med lidt forskning, bør du kunne finde den ideelle hund til dig.

Se vores udvalg af Pedigree foder til hvalpe
Hvilken hund eller hvalp er rigtig til dig?

Bookmark and Share

Relaterede artikler

Valg af en hvalp
Valg af en hvalp Når de nu alle sammen ser bedårende ud, hvordan vælger du så den rigtige hvalp til dit hjem? More >
Adoption af en hvalp fra internat
Adoption af en hvalp fra internat Tager dit lokale internat mod hvalpe? Det kan være en fantastisk mulighed for dig. More >
Hvilken race hund eller hvalp er rigtig til dig?
Hvilken race hund eller hvalp er rigtig til dig? Hvordan finder du den perfekte hvalp til dig med så mange forskellige hunderacer? More >
/sundhed-og-traening/er-du-klar-til-at-eje-en-hund/hvilken-hund-eller-hvalp-er-rigtig-til-dig