Velkommen | Sundhed og træning | Fodring af din hund | Tørfoder, vådfoder eller blandet?

Artikelsøgning

Hundens alder Vælg din hunds alder eller efterlad feltet tomt for at søge efter alle aldre

Hvalp Voksen Senior

Emner Vælg et bestemt emne, hvis du ved, hvad du kigger efter, eller efterlad feltet tomt for at søge efter alle artikler til den valgte alder. Alternativt kan du vælge et emne blandt vores forslag til højre

Er du klar til at eje en hund?
Forberedelse til din nye hund
Hold din hund sund
Pasning af din hund
Træning af din hund
Fodring af din hund

Fodring af din hund

Her kan du finde ud af, hvad der er et afbalanceret foder for hunde, og hvordan du ændrer din hunds foder. Lær, hvordan hundens foderbehov ændrer sig over tid, og hvordan du håndterer en nervøs spiser.

Tørfoder, vådfoder eller blandet?

Det kan være afskrækkende at vælge mellem alle de forskellige typer foder, der findes. Her kommer vores guide til at hjælpe dig med at foretage det bedste valg til din hvalp.

Hvis du kigger på emballagen, vil du se, at hovedparten af det tilgængelige foder beskrives som fuldfoder. Det betyder, at det indeholder alle de næringsstoffer, din hvalp har brug for.

Du vil også bemærke, at du kan vælge mellem vådfoder (i dåser eller portionsposer) og tørfoder (i sække). Hvad skal du vælge, og hvorfor? Her kommer vores guide til at hjælpe dig med at træffe dit valg:

Tørfoder: masser af næring i mindre mængde

Med det lave vandindhold kan du opbevare meget foder på et lille sted, en god hjælp, hvis du har en stor hund. Det hjælper med at holde tænderne rene og sunde at tygge på forskellige former og strukturer på kibbles i Pedigree Complete til hvalpe. Nogle hvalpe bryder sig ikke om tørfoder i starten, men normalt vil de begynde at kunne lide det efter et stykke tid. Hvis du blødgør foderet i lidt varmt vand, hjælper det hvalpen med at skifte.

Vådfoder: et tilfredsstillende måltid til en stor appetit

En skål vådfoder indeholder kun halvt så mange kalorier som en skål tørfoder. Så hvis din hvalp elsker at spise, vil fodring med vådfoder betyde, at der er mindre chance for, at den spiser for meget. Det høje væskeindhold hjælper også med at sikre, at din hvalp får masser af væske og reducerer risikoen for urinvejsinfektioner. Små hvalpe synes normalt det er nemmere at tygge og sluge vådfoder, så det er godt til nervøse spisere.

Hvorfor ikke blande de to typer?

En blanding af tørfoder og vådfoder er populær, fordi de kombinerer fordelene: hjælper med at opretholde sunde tænder og sunde urinveje. Det giver også hvalpen mere variation og hjælper den med at acceptere forskellige fodertyper senere.

Med Pedigree hvalpefoder vil din hund altid få den rigtige ernæringsbalance. Så vær ikke bange for at eksperimentere og finde frem til, hvad din hvalp foretrækker. Du skal bare sørge for, at den altid har adgang til masser af friskt drikkevand, så den holder en god væskebalance.

Se vores udvalg af Pedigree foder til hvalpe
Tørfoder, vådfoder eller blandet?

Bookmark and Share

Relaterede artikler

Vil du prøve et andet hvalpefoder?
Vil du prøve et andet hvalpefoder? Det er altid bedst at starte med at give hvalpen det foder, den er vant til, men et gradvist skift er nøglen More >
Er din hund en nervøs spiser?
Er din hund en nervøs spiser? Hvad bør du gøre, hvis din hund ikke vil spise men ellers er sund More >
Pasning af din hvalps eller hunds tænder
Pasning af din hvalps eller hunds tænder Hunde kan lide af tandkødssygdomme, plak og tandsten. Her kan du se, hvad du kan gøre for at hjælpe den. More >
/sundhed-og-traening/fodring-af-din-hund/tørfoder-vadfoder-eller-blandet