Velkommen | Sundhed og træning | Forberedelse til din nye hund | Forberedelse til din nye hvalp eller hund

Artikelsøgning

Hundens alder Vælg din hunds alder eller efterlad feltet tomt for at søge efter alle aldre

Hvalp Voksen Senior

Emner Vælg et bestemt emne, hvis du ved, hvad du kigger efter, eller efterlad feltet tomt for at søge efter alle artikler til den valgte alder. Alternativt kan du vælge et emne blandt vores forslag til højre

Er du klar til at eje en hund?
Forberedelse til din nye hund
Hold din hund sund
Pasning af din hund
Træning af din hund
Fodring af din hund

Forberedelse til din nye hund

Vi har alle de informationer, du har brug for, til at hjælpe dig med at blive klar til den nyankomne. Plus lære om valget af den rigtige hund og at finde et hundeinternat eller en opdrætter.

Forberedelse til din nye hvalp eller hund

Inden din nye hvalp ankommer, er der et par ting, du bør have klar for at sikre, at den føler sig godt tilpas og glad i sit nye hjem.

Mad- og vandskål

Vælg keramik med en tung bund eller mad- og vandskål i rustfrit stål. Plastikskåle ender sandsynligvis som tyggelegetøj, og tandmærkerne kan blive et tilflugtssted for bakterier. En tung skål er også besværligere for din hund (og dig) at vælte ved et uheld.

Hvis din hund har lange ører, der kan hænge ned i mad- eller vandskål, bør du kigge efter særligt smalle skåle for at holde dem rene og tørre.

Navneskilt

Loven siger, at alle hunde skal have et navneskilt i halsbåndet med ejerens navn og adresse. Det er også en god idé at tilføje dit telefonnummer. Du kan bestille navneskilt på internettet eller i din lokale dyrehandel.

Da halsbånd kan falde af eller gå i stykker, anbefaler vi mærkning med mikrochip: det er hurtigt, smertefrit, permanent og effektivt. Bed din dyrlæge om at indsætte chippen, så har du meget større chance for at blive genforenet med din hvalp, hvis den bliver væk. Spørg opdrætteren eller internatet, om hvalpen allerede er mærket med mikrochip, og spørg, hvordan du registrerer chippen til din adresse.

Med mindre du har i sinde at avle på din hund, har du ikke behov for en hundelicens.

Noget at tygge på

Hunde elsker at tygge og hvalpe, der er ved at få tænder, vil tygge på alt, hvad deres kæber kan komme i nærheden af. Så hvis du ønsker at beskytte dine sokker, dine sko og din sofa, bør du købe et udvalg, så din hvalp kan afprøve sine tænder på det i stedet. Sørg for at de ikke er giftige, holdbare og ikke for hårde til hvalpens tænder. Og efterlad aldrig din hvalp alene med noget, den kan få galt i halsen, der kan splintre i dens mund eller slå den ihjel.

Legetøj til at lege med

Der findes utrolige udvalg af hundelegetøj – kig i din lokale dyrehandel, eller gå på nettet: du kan finde ringe, bolde, slynger, reb og frisbees. Det er alt sammen designet til at gøre dine lege- og træningssessioner sjovere – for dig og din hund.

Pelsplejesæt

For din hvalp handler pelspleje ikke kun om at udrede dens pels og få den til at se godt ud, det er en oplevelse, der skal knytte jer sammen på en måde der minder hvalpen om dens mor. Besøg din dyrehandel for at finde en kam eller børste, og planlæg daglige pelsplejesessioner. Forskellige pelstyper kræver forskellige børster – spørg personalet i dyrehandelen, din hvalps opdrætter eller andre ejere af hunde af samme race om vejledning.

Du får også brug for at klippe din hunds kløer og give den et bad en gang imellem – så det er værd at få en klosaks og noget hundevenligt shampoo i samme forbindelse.

Trappelåger

Trapper, altaner og havebassiner bør alt sammen være uden for rækkevidde for en nysgerrig hvalp – og en strategisk placeret baby trappelåge gør arbejdet, når du ikke er der til at holde øje. En låge kan også hjælpe dig med at beskytte dine møbler og ejendele fra din hvalps evindelige tyggeinstinkt.

Brug af en transportkasse

Du har måske fået en transportkasse til at transportere hvalpen hjem i. Og så længe transportkassen er stor nok, til at din hvalp kan vende sig komfortabelt, er den også udmærket til indendørs brug. Hunde hader at gå på toilettet i deres egen seng, så en transportkasse er en fantastisk hjælp til at gøre den renlig i de første par uger, når din hvalp skal tilpasse sig til de nye rutiner. Du kan også bruge den til at medbringe hvalpen i bilen, så den kan se og høre nye ting. Om natten kan du lægge hvalpen til at sove i transportkassen, og så længe du lukker den ud med passende mellemrum, vil den ikke tisse på gulvet.

Din hunds første foder

Ankomsten til det nye hjem er en stor omvæltning for din hund. Så noget af det venligste du kan gøre er at give den en skål med det samme foder, som den er vant til. Det vil få hunden til at føle sig velkommen og sikker.

Derefter kan du vælge hvilket foder du ønsker at give hunden. Ved at blande det nye foder med det gamle lidt efter lidt over en uge eller deromkring, kan du ændre hundens foder til det, du mener er bedst.

Hos Pedigree er 40 års ernæringsforskning blevet brugt til at sikre, at vores foder indeholder nøjagtigt den rigtige blanding af proteiner, kulhydrater, fedt og fibre til alle stadier af din hunds liv.

Se vores udvalg af Pedigree foder til hvalpe og voksne hunde 

Et halsbånd og en snor

Du kan ikke tage din nye hvalp med ud at gå tur, får den har fået alle de rigtige indsprøjtninger. Du kan bruge tiden på at vænne den til at have halsbånd og snor på. På den måde vil det ikke være noget problem, når det bliver tid at udforske verden udenfor.

Halsbånd og snore fås i forskellige materialer. Halsbånd i nylon eller blødt læder kan anbefales, da de kan vokse sammen med hvalpen. Juster spændet, så du nemt kan få et par fingre ind mellem halsbåndet og hvalpens hals. Kontroller halsbåndet regelmæssigt, du vil blive overrasket over hvor hurtigt hvalpen vokser.

Hvis du har en meget lille hund, som f.eks. en lille terrier eller en toy-race foretrækker du måske at bruge en sele – den gør det nemt at beskytte den sarte nakke. (Husk at sikre dig, at hvalpen stadig har et hundetegn på).

Din hvalps første besøg hos dyrlægen

Spørg hundeejere i nærheden, om de kan anbefale en dyrlæge. Så snart din hund har vænnet sig til dig og sit nye hjem, bør du besøge dyrlægen. Ud over en generel helbredsundersøgelse, skal du tale med dyrlægen om ormekur, vaccinationer og mikrochip-mærkning.

Medbring lidt snacks, og gør meget væsen af din hund. Med den rigtige dyrlæge og en positiv holdning, kan en tur til dyrlægen være sjov for din hund i stedet for skræmmende.

Hundeforsikring

Du bør også tale med dyrlægen om behandlingsomkostninger og hundeforsikring. Overvej hvor meget dækning, du har behov for, sammenlign tilbud og spørg forsikringsselskaber om deres procedurer, inden du underskriver en aftale.
Forberedelse til din nye hvalp eller hund

Bookmark and Share

Relaterede artikler

Hundesikring af hjemmet
Hundesikring af hjemmet Sikring af hjemmet for din nye hvalp eller hund More >
Find en god dyrlæge
Find en god dyrlæge Hvordan man finder en god dyrlæge, og hvad man kan forvente More >
Hvordan introducerer jeg min nye hund til min kat?
Hvordan introducerer jeg min nye hund til min kat? Hjælp din hund med at få venner i hjemmet More >
/sundhed-og-traening/forberedelse-til-din-nye-hund/forberedelse-til-din-nye-hvalp-eller-hund