Velkommen | Sundhed og træning | Pasning af din hund | Pasning af din hvalps eller hunds tænder

Artikelsøgning

Hundens alder Vælg din hunds alder eller efterlad feltet tomt for at søge efter alle aldre

Hvalp Voksen Senior

Emner Vælg et bestemt emne, hvis du ved, hvad du kigger efter, eller efterlad feltet tomt for at søge efter alle artikler til den valgte alder. Alternativt kan du vælge et emne blandt vores forslag til højre

Er du klar til at eje en hund?
Forberedelse til din nye hund
Hold din hund sund
Pasning af din hund
Træning af din hund
Fodring af din hund

Pasning af din hund

Det er vigtigt at vide, hvordan du skal passe din hund. For at hjælpe dig har vi sammensat en masse oplysninger om alt fra pelspleje og potepleje til tips om at passe på din hunds tænder.

Pasning af din hvalps eller hunds tænder

Lige som os kan hunde lide af tandkødssygdomme, plak og tandsten. Et godt sortiment af blødt tyggelegetøj hjælper med at holde hvalpens tandkød og tænder rene. (Hårdt tyggelegetøj kan ikke anbefales, før hvalpen er omkring ti måneder, og rødderne på dens blivende tænder er fuldt udviklet.)

Ben kan skade en hunds tænder, eller splintre og ende med at give indvortes skader. Men kalcium-berigede Pedigree Puppy Tubos er et udmærket alternativ til hvalpe. Deres form og struktur er specielt udviklet til at holde hvalpens tænder og tandkød i god form. Desuden er de lækre, så de er gode at give som belønning for god opførsel.

Fra omkring seks måneder kan du hjælpe med at forebygge tand- og tandkødsproblemer ved at bruge Pedigree DentaStix. Det er klinisk dokumenteret, at de reducerer opbygningen af tandsten med op til 80 %, og de kan hjælpe med at gøre den daglige rengøring af tænderne til noget lækkert i stedet for en pligt.

Pedigree DentaStix fås i forskellige størrelser til forskellige hundestørrelser (toy, lille, mellem og stor) og de fås som både 7 sticks ugepakker og pakker med 28 sticks.

Find ud af mere om Pedigree DentaStix og Pedigree Denta Rask>

Hvornår taber min hvalp sine hvalpetænder?

De blivende tænder erstatter mælketænderne, når hvalpen er omkring seks måneder. Din hvalp kan være lidt øm på dette tidspunkt, og du vil sikkert bemærke, at den tygger mere. Hvis nogle af mælketænderne ikke falder ud af sig selv, kan du få dyrlægen til at fjerne dem.

Skal jeg børste hvalpens tænder?

En hvalps mund er generelt fri for tandsten, tandkødsinfektioner og dårlig ånde.

Pedigree Denta Rask og Pedigree DentaStix kan forebygge mundhygiejneproblemer hos hvalpe ved at hjælpe med at opretholde sunde tænder og tandkød. Begge dele har en enestående form og struktur, der er designet til nænsomt, men effektivt at fjerne aflejringer på hvalpens tænder.

Tørfoder kan også hjælpe med at holde hvalpens tænder sunde – den slibende effekt fra tørfoder hjælper med at reducere opbygningen af plak.
Pasning af din hvalps eller hunds tænder

Bookmark and Share

Relaterede artikler

Stop din hund eller hvalp i at tygge i ting
Stop din hund eller hvalp i at tygge i ting Lær din hund forskellen mellem sko og tyggelegetøj More >
Tørfoder, vådfoder eller blandet?
Tørfoder, vådfoder eller blandet? Her kommer vores brugervenlige guide til de forskellige typer hvalpefoder More >
Ledpleje
Ledpleje Videnskabeligt dokumenteret, at det hjælper med at lindre stive led og holde leddene sunde More >
/sundhed-og-traening/pasning-af-din-hund/pasning-af-din-hvalps-eller-hunds-taender