TILBAGE

Vaccinationer

4.jpg

Beskyt din hvalp

Hvalpe er sårbare over for ubehagelige infektioner, inklusive hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus og rabies. Mens hvalpen er hos sin mor, får den midlertidig beskyttelse gennem mælken.

Når din hvalp er vænnet fra, kan den ikke være sammen med andre hunde – eller lege nogen steder, hvor andre hunde kan have været – før den har fået sin anden vaccination.

Din hvalp skal have sin første vaccination, når den er otte uger. Den skal efterfølges af en anden vaccination fire uger senere. Så når du henter din hvalp hjem skal du sikre dig, at du får oplysninger om vaccination – hvad den har fået indtil nu, og hvad den mangler.

Prøv at få din hvalp registreret hos en dyrlæge hurtigst muligt, og reserver en tid i god tid. Dyrlæger kan hjælpe med alle typer spørgsmål om sundhed og pleje, så medbring bare en liste.

Årlige revaccinationer til alle hunde

For at holde hunden sund skal den have en revaccination hvert år.

Hvorfor skal min hund vaccineres?

Vaccinationer beskytter hunden mod sygdomme, hvoraf nogle er livstruende og nemt kan sprede sig til andre hunde.

Din hvalp får normalt sin første vaccination, når den er omkring otte uger, og den anden når den er 12 uger. Hvalpen er ikke fuldt beskyttet før to uger efter den anden vaccination. Derefter skal den have årlige revaccinationer for at opretholde sin immunitet.

Vaccinationen mod kennelhoste anbefales også til hunde, der kommer i pension eller kommer i kontakt med andre hunde f.eks. ved hundetræning eller hundeudstillinger.

Parvovirus – betydningen af vaccination

Parvovirus er meget smitsomt og ekstremt farlig. Den påvirker tarmene, lymfevæv og knoglemarven hos hvalpe og giver hurtigt appetittab, feber, opkast, diarré – og i over 90 % af de ubehandlede tilfælde, død.

Parvovirus er bare en af grundene til at det er så vigtigt at få hunden vaccineret og undgå, at den kommer i kontakt med nogen andre hunde eller deres afføring, inden den er vaccineret. Det er ikke nødvendigt med direkte kontakt mellem hunde for at infektionen kan sprede sig – virussen kan leve i jorden i op til et år, så det kan være nok bare at slikke på jorden.

Hvis du har mistanke om, at din hund har fået parvovirus, skal du handle hurtigt. Jo hurtigere en dyrlæge kan behandle sygdommen, desto mindre permanent skade vil der ske.

Læs lignende artikler

img-space