banner img

Fakta om vores foder

Her finder du fakta om det, vi kommer i hundefoderet og hvordan vi udvælger den enkelte ingrediens, så den passer til din hunds behov.

myth all

meat iconDYREBIPRODUKTER

Det samlede indhold af kød- & kødbiprodukter er op til 65 % i vores vådfoder og op til 39 % i vores tørfoder.

”'Kødbiprodukter” er en juridisk term, der beskriver noget af det kød, vi bruger – de kødfulde dele af dyrekroppen. Det lyder måske ikke så appetitvækkende, men det omfatter kød, som din hund virkelig elsker – ting som lever, nyre og hjerte.

Disse udskæringer af kød er rige kilder til næringsstoffer, bl.a. forskellige vitaminer og mineraler. De er ofte rige kilder til aminosyrer. Lever indeholder f.eks. svovlholdige aminosyre, såkaldt taurin, der hjælper med at holde hundens øjne og hjerte sunde.

Alt det kød, Pedigree® bruger, kommer altid fra dyr, der vurderes til at være egnet til menneskeføde i henhold til EU-reglerne.

Læs mere i de nationale vejledninger: www.foedevarestyrelsen.dk/Sider/forside.aspx

meat iconUORGANISKE STOFFER

”Uorganiske stoffer, eller aske, er en juridisk term, som alt dyrefoder skal oplyse om på dets label. Det er ganske enkelt et mål for mineralindholdet i dyrefoderet. Der bliver tilført mineraler ved produktionen af dyrefoderet for at sikre, at opskriften indeholder en komplet og balanceret ernæring til din hund.

meat iconVEGETABILSKE BIPRODUKTER

“'Vegetabilske biprodukter” beskriver ingredienser, der kommer fra planter. Med de rigtige mængder er disse en god kilde til proteiner og er nyttige for hunden, f.eks. pulp fra sukkerroer, der får hundens fordøjelse til at fungere effektivt.

meat iconKORN

Korn som hvede, majs og ris er en god kilde til kulhydrater. Videnskabelig forskning viser, at korn i vores fødevarer er nyttigt som energikilde fra kulhydrater og fibre, der bidrager til en sund fordøjelseskanal.

Vi tilsætter vegetabilske biprodukter og korn til vores produkter for at optimere den tid madens transporttid gennem tarmen. Det hjælper kroppen med at optage næringsstoffer gennem fordøjelseskanalen.

meat iconFARVESTOFFER & SUKKER

Vi bruger ikke kunstige farve- og smagsstoffer i vores produkter. Lave niveauer af naturligt sukker bliver produceret i fremstillingsprocessen for nogle af vores produkter, men vi tilsætter ikke sakkarose eller ”raffineret sukker” for at få foderet til at smage bedre. Interessant nok kan hunde ikke smage sukker på samme måde som mennesker, så tilføring af sukker ville ikke gøre fodret mere velsmagende for dem.

meat iconSALT

Hunde har udviklet sig til at spise kødbaseret kost, der er naturligt rigt på natrium – et vigtigt mineral der findes i salt. Så det er vigtigt med en lille smule salt i hundens kost for at holde hundens stofskifte sundt. Vi sikrer, at saltmængden i alt vores hundefoder er rigtig, som fastlagt af WALTHAM™ Centre for Pet Nutrition. Hunde kan ikke smage salt på samme måde som mennesker, så det gør ikke fodret mere velsmagende for dem.

meat iconTILSÆTNINGSSTOFFER

Alle ingredienser i vores dyrefoder har et formål: at give ernæring, sikkerhed og glæde. Vores våd- og tørfoder er beriget med vitaminer og mineraler for at sikre, at din hund får en komplet og balanceret kost, og vi bruger ikke fyldstoffer i vores produkter. Alle konserveringsmidler i vores tørfoder er godkendt som sikre i henhold til EU-reglerne, og er tilsat for at sikre produktsikkerheden under opbevaringen. Der er ikke behov for at tilføre konserveringsmidler til vores dyrefoder i dåser og sække, hvis de er beskyttet ved sterilisering i produktionsprocessen. Vi overholder altid lovgivningen og sørger derved for sikkerheden i vores produkter og gennemsigtigheden for vores forbrugere.

Q&A

1- Kødbiprodukter er en god kilde til protein & andre vigtige næringsstoffer for hunde.

”Kødbiprodukter” er de kødfulde dele af dyrekroppen, der ikke er klassificeret som ”flæsk” eller ”kød”, og omfatter ting som lever, nyre og hjerte.

Dyrefoder, som er komplet og balanceret, skal give hunden alle de nødvendige og vigtige næringsstoffer, som de får ved at spise hele dyret i naturen.

Disse udskæringer af kød er rige kilder til næringsstoffer, bl.a. forskellige vitaminer og mineraler. De er ofte rige kilder til aminosyrer. Lever indeholder f.eks. svovlholdige aminosyre, såkaldt taurin, der hjælper med at holde hundens øjne og hjerte sunde.

Anvendelsen af kødbiprodukter er meget reguleret, og vi bruger kun ingredienser, der overholder specifikke kvalitetsstandarder. Alle de kødbiprodukter, vi anvender i Pedigree®, kommer altid fra dyr, der vurderes til at være egnet til menneskeføde.

De kødbiprodukter, der er til vores rådighed, afhænger af sæsonen og vores forsyningskæde, da vi bruger de afledninger, der ikke er nødvendige til fødevarekæden. Det tilgængelige kød afhænger af sæsonen og de gårde, der leverer til os, så vi varierer noget af kødet i foderet afhængigt af, hvad der kan fås den pågældende dag. På den måde kan vi sikre, at din hund får den rigtige ernæring og den bedste kvalitet i foderet hver gang. På vores label angiver vi altid den variant, der er garanteret, men vores opskrifter kan også indeholde andre former for kød og kødbiprodukter, som f.eks. kylling, kalkun, lam eller kallun.

2- Det samlede indhold af kødbiprodukter i vores foder er langt højere end 4 %

Kravene til varedeklarationen på dyrefoder resulterer undertiden i deklarationer, der bliver misforstået eller er genstand for misfortolkning. Et produkt, der f.eks. er fremhævet som en oksekødsvariant, kan være deklareret således: ”kødbiprodukter (herunder 4 % oksekød)”. Det kan medføre, at forbrugerne antager, at der kun er 4 % kød og kødbiprodukter i vores produkter. Det er ikke tilfældet.

Procentdelen af navngivne dyr relaterer sig til variationen i produktet og ikke til den samlede mængde dyrebiprodukter.

Det samlede indhold af kødbiprodukter i vores Pedigree® vådfoder går fra 27 % til 65 % og for Pedigree® tørfoder mellem 15 og 39%

De ingredienser, der er til vores rådighed, afhænger af sæsonen og vores forsyningskæde, da vi bruger de afledninger, der ikke er nødvendige til fødevarekæden. Det tilgængelige kød afhænger af sæsonen og de gårde, der leverer til os, så vi varierer noget af kødet i foderet afhængigt af, hvad der kan fås den pågældende dag. På den måde kan vi sikre, at din hund får den rigtige ernæring og den bedste kvalitet i foderet hver gang. På vores label angiver vi altid den variant, der er garanteret, men vores opskrifter kan også indeholde andre former for kød og kødbiprodukter, som f.eks. kylling, kalkun, lam eller kallun.

3- Vi bruger kun ingredienser af høj kvalitet i vores produkter

Alle de ingredienser, vi bruger i vores foder, spiller en særlig rolle, som at give ernæring, forbedre sikkerheden, glæden eller ejerens tilfredshed.

Det er vores politik aldrig at bruge ingredienser af lav kvalitet. Vi har strenge specifikationer for vores opskrifter og går aldrig på kompromis med kvaliteten.

Eksempelvis er alle de kødbiprodukter, som vi bruger, altid fra dyr, der vurderes til at være egnet til menneskeføde, og vi overholder EU-reglerne om indkøb og produktion af dyreprodukter.

Vi har strenge specifikationer for vores ingredienser samt programmer til kvalitets- og leverandørsikring for at sikre kvaliteten og sammensætningen af vores produkter.

4- Vi bruger ikke fyldstoffer i vores produkter. Alle ingredienserne i Pedigree

Alle de ingredienser, vi bruger i vores foder, spiller en særlig rolle, som at give ernæring, forbedre sikkerheden, glæden eller ejerens tilfredshed.

Vi tilsætter kun kostfibre, der også giver ernæringsmæssige fordele. Kostfibre hjælper med at holde din hunds fordøjelsessystem sundt.

Alle vores produkter er nemme at fordøje, noget er kun kan opnås med ingredienser i god kvalitet og ingen fyldstoffer.

5- Vores foder til hovedmåltider er 100 % komplette og balancerede

Pedigree® foder til hovedmåltider er 100 % komplet og balanceret, hvilket betyder at det er sammensat til at opfylde hundens ernæringsmæssige behov efter dens udviklingstrin eller livsstil. Det indeholder de rigtige energiniveauer og næringsstoffer, som din hund har brug for, så den kan få et sundt og lykkeligt liv.

Alle vores produkter har en mængdevejledning, så du er sikker på, at hunden får det rette antal kalorier alt efter dens udviklingstrin og livsstil. De næringsstoffer, din hund har brug for, er balanceret, så din hund får den energi, der er nødvendig for en sund vægt.

6- Vores hundefoder giver ikke diarré ved skift af hundens foder, når det bliver givet i henhold til mængdevejledningerne

Vi har strenge specifikationer for de ingredienser, vi bruger i vores dyrefoder. Vi køber kun ingredienser fra leverandører, der opfylder vores strenge godkendelsesprocedure. Alt vores dyrefoder skal opfylde strenge fordøjelsesmål.

Et af de mest synlig tegn på hundens sundhed er i deres afføring. Når et kæledyr har diarré, bliver ejeren bekymret, og årsagen hænger ofte sammen med det foder, dyret spiser. Diarré skyldes snarere sygdom, stress eller noget usædvanligt, som hunden har spist – som f.eks. fugle (mus eller rovfugle) eller madrester, den har fundet i affaldssække eller på gaden.

Et for hurtigt skift af hundens foder er en anden almindelig årsag til diarré. Husk, at hvis du skifter hunden fra en type foder til en anden, skal du gøre det gradvist over en periode på omkring en uge.

7- Fødevareallergier

En lille procentdel af hunde lider af allergi, hvor de fleste ikke relaterer sig til kosten. De fleste af disse er allergiske over for ting i luften eller på huden, som pollen, støv eller mider.

Fødevareallergi hos hunde er sjældent – og udgør mindre end 10 % af alle allergier. Men på samme måde som nogle mennesker ikke kan tåle visse kostelementer, som gluten og mælkeprotein, har nogle få kæledyr allergier og overfølsomhed over for fødevarer, som oksekød, hvede eller mejeriprodukter. De nøjagtige ingredienser, der påvirker et kæledyr, varierer fra hund til hund, ligesom det er tilfældet med mennesker. Sådanne hunde kan drage fordel af speciel kost med udvalgte protein- og kulhydratkilder, som gives under dyrlægens anvisninger, for at undgå de specifikke ingredienser, der udløser deres allergiske reaktion. Sådanne tilfælde er dog sjældne, og de fleste hunde har det godt med at spise mange forskellige ingredienser uden problemer.

Hvis du er bange for, at din hund har fødevareallergi, bør du tage den med til dyrlægen, som kan hjælpe med at stille diagnosen på ethvert problem.

8- Det er klinisk dokumenteret, at vores tandplejeprodukter er med til at understøtte sunde gummer og tænder.

Din hund kan måske ikke fortælle dig, at noget er galt, men desværre lider 4 ud af 5 hunde over 3 år af tandkødssygdomme. Det skyldes opbygning af plak og tandsten i tandkødsranden.

Den bedste måde at pleje hundens tænder på, er at børste dem dagligt. KLIK HER FOR VORES VEJLEDNING I TANDBØRSTNING. Det kalder vi praktisk! Pedigree® DentaStix DAILY og Pedigree® DentaStix 2 per uge er en fremragende måde at pleje hundens tænder på.

Med sin særlige slibende struktur og aktive ingredienser er det klinisk dokumenteret, at Pedigree® DentaStix DAILY og Pedigree® DentaStix 2 per uge bidrager til at reducere opbygningen af tandsten og plak, når de gives regelmæssigt som en del af tandplejerutinen.

9- Vores godbidder

Sunde godbidder til glade hunde. Uanset om det er under træningen, som belønning eller når I leger, er Pedigree® godbidder en lækker og ansvarlig måde at gøre det på. Vi konsulterer eksperter i ernæring, fedme, tandpleje og adfærd for at levere de allerbedste tyggestænger, godbidder og kiks. Alle vore produkter har tydelige mængdeangivelser for ikke at få overvægtige hunde. Vi bruger den maksimale hårdhed, så hundens tænder ikke knækker, og vi undgår ingredienser, der ikke er velegnet til hunde, f.eks. fluor og hvidløg.

Mere specifikt er det videnskabeligt bevist, at DentaStix DAILY og DentaStix 2 per uge er med til at reducere opbygningen af plak og tandsten. De er også fedtfattige og uden sukker, kunstige farvestoffer eller smagsstoffer. Resten af vores Pedigree® godbidder indeholder Omega 3-fedtsyrer, der holder hunden i god form, vitaminer, der styrker immunforsvaret, mineraler, bl.a. kalcium, der giver stærke knogler, og de indeholder heller ikke kunstige farvestoffer og smagsstoffer.