caring MyDogs DentalCare

Vigtigheden af god tandhygiejne

Din hund kan ikke fortælle dig, hvis noget er galt. Desværre har 8 ud af 10 hunde over 3 år tandkødsproblemer. Problemerne forårsages af plak og opbygning af tandsten. Disse problemer kan reduceres ved hjælp af en effektiv tandplejerutine.

Pedigree® Brushing Your Dog's Teeth

Sådan børster du din hunds tænder

Sådan børster du din hunds tænder

At børste din hunds tænder jævnligt er den bedste måde at undgå tandkødsproblemer på og samtidig sikre sunde tænder og sundt tandkød.

Ved langsomt at vænne hunden til at få børstet tænder kan du lære den at nyde det – eller i det mindste acceptere det!

Du skal bruge:

 • En hundetandbørste med medium børstehår
 • Et stille område med få eller ingen forstyrrelser
 • Masser af tålmodighed
 • Hundetandpasta – almindeligt tandpasta er ikke godt for hunde, da det indeholder fluor, som er giftigt for hunde
 • Rene hænder og korte negle – for din hunds sikkerhed
 • Lidt vand.

Download tandbørstningsguide (opens in new window)

dentastix image

Pedigree® DENTASTIX™ DAILY

Se hvordan Pedigree® DENTASTIX DAILY kan hjælpe med at beskytte mod tandkødssygdomme

Læs mere

Sådan bekæmper Pedigree® DENTASTIX DAILY dannelsen af tandsten

Det er et sørgeligt faktum, at 8 ud af 10 hunde har tandkødsproblemer. Det kan ofte føre til en smertefuld og dyr behandling eller tab af tænder, som er vigtige for hundens velbefindende En Pedigree®DENTASTIXDaily om dagen er udviklet med dyrlæer og klinisk testet til at reducere dannelsen af tandsten med op til 80% ved daglig brug. Pedigree® DentaStix™ Daily fås i forskellige størrelser til forskellige hunderacer (small 5-10kg, medium 10-25kg og large 25+ kg). Og udover at smage godt er de uden tilsat sukker eller kunstige farve- og smagsstoffer. Det ekstra tilsatte Vitamin E hjælper indefra med at understøtte sundt tandkød. De er fedtfattige og DENTASTIX™ tyggestænger er lavet, så de udgør< 15% af det daglige kalorieindtag for den letteste hund i størrelsenangivelslen dvs de er velegnede til daglig brug mod en evt mindre reduktion af hovedmåltiderne.

Pedigree® DENTASTIX Triple Action:

 • Reducerer opbygning af tandsten med op til 80 % ved daglig brug
 • Renser tænder, der er svære at nå
 • Støtter et sundt tandkød

Sådan virker Pedigree® DENTASTIX™ DAILY

Det er en kombination af en speciel opbygning og aktive ingredienser.

1

Særlig opbygning

Pedigree® DENTASTIX™har sepcielt designet let slibende tekstur samt en unik X-form. De er udviklet med dyrlæger og klinisk bevist at de ved daglig reducere dannelsen af tandsten med op til 80%.

2

Aktive ingredienser

Pedigree® DentaStix™ indeholder to aktive ingredienser (natriumtripolyfosfat og zinksulfat), som binder sig til calcium i spyttet og forsinker dannelsen af tandsten. Det bidrager til, at plak forbliver blødere i længere tid og gør det nemmere at fjerne ved at tygge Pedigree® DentaStix™.

3

Sådan virker de aktive ingredienser

 

Image1
 
image2
image3

Så här borstar du din hunds tänder

Pedigree® DentaStix™ DAILY

Pedigree® DentaStix™ DAILY

 • Myte: Min hund spiser en Pedigree® DentaStix™ DAILY meget hurtigt, hvilket betyder, at de ikke virker.

  A: Vores undersøgelser har vist, at selvom hunde kun bruger 40-50 sekunder på at spise en DentaStix™ DAILY, tygger de 90 til 130 gange. Det gør en stor forskel på evt. plak og tandsten, der sidder på deres tænder. Så du skal ikke bekymre dig for meget, hvis din hund spiser meget hurtigt.
   
 • Myte: DentaStix™ DAILY er fuld af kalorier.

  A: Udover at smage godt er de uden tilsat sukker og fedfattig. De er designet til at udgøre mindre end 15% af det daglige kalorieindtag for den mindste hund i størrelsesangivelesen. Fx indeholder en mediuem tyggestang kun 82 kalorier. For at sikre, at din hund ikke tager på, kan du evt. reducere mængden af mad til måltiderne lidt for at kompensere for en DentaStix™.
   
 • Myte: Det er sukker, der giver hunde tandproblemer - ligesom mennesker?

  A: En hunds mund ligner ikke vores så meget, som man kunne forvente. Deres spyt indeholder andre substanser, så de oplever ikke samme svækkelse af tænderne, som vi gør, hvis vi spiser for meget slik. Tandkødsbetændelse er et stort problem for hunde, så det er vigtigt at undgå plak og tandsten for at holde tandkødet sundt, også når hunden bliver ældre.

Så här borstar du din hunds tänder

FAQs om tandpleje

 • Får alle hunde ikke tandkødsproblemer - det sker bare, når de bliver ældre?

  Ikke alle hunde får tandkødsproblemer, og dem, der gør det, får det ikke altid på samme alderstrin. Små hunderacer som Yorkshire terriers har mange tænder, der sidder tæt i en lille mund, så de er mere tilbøjelige til at få det. Hvis du ejer en sådan race, skal du sørge for, at dyrlægen tjekker dens tænder jævnligt og mindst en gang om året.Læs mere her

 • Min hund har dårlig ånde. Kunne det skyldes tand- og tandkødsproblemer?

  De fleste tilfælde af dårlig ånde hos hunde skyldes tandkødsproblemer. Efterhånden som der opbygges plak, afgiver bakterierne heri en dårlig lugt. Men somme tider kan dårlig ånde skyldes andre ting som nyresvigt eller diabetes. Så hvis du bemærker, at din hund får dårlig ånde, bør du få en dyrlæge til at se på det.

 • Hvad er forskellen mellem plak og tandsten?

  Plak er en hvid substans, der består af bakterier, og som forårsager tandkødsbetændelse og kan føre til dårlig ånde og tandproblemer. Tandsten (calculus dentalis) er hærdet, forkalket plak, der sidder fast på tanden. Tandstenens ru overflade er den ideelle grobund for plak. Tandsten kan kun fjernes ved at rense hundens tænder under bedøvelse. Hvis du holder din hunds tænder fri for tandsten, er det nemmere at fjerne plak, hvilket bidrager til sunde tænder og sundt tandkød.

 • Er det sukker, der giver hunde tandproblemer - ligesom mennesker?

  En hunds mund ligner ikke vores så meget, som man kunne forvente. Deres spyt indeholder andre substanser, så de oplever ikke samme svækkelse af tænderne, som vi gør, hvis vi spiser for meget slik. Tandkødsbetændelse er et stort problem for hunde, så det er vigtigt at undgå plak og tandsten for at holde tandkødet sundt, også når hunden bliver ældre.

 • Min hund er kun en hvalp. Skal jeg allerede passe på dens tænder nu? Er tandkødssygdomme ikke kun et problem for ældre hunde?

  Det er rigtigt, at tandkødsbetændelse bliver værre med tiden, så det er et større problem for ældre hunde. Men tandkødsbetændelse starter ofte i en relativ ung alder hos racer som Yorkshire terrier. Hos enhver hund kan tandkødsbetændelse hurtigt forværres, når det først er opstået. Derfor bør alle hunde få passet deres tænder og tandkød derhjemme og få dem undersøgt mindst en gang om året hos en dyrlæge. Læs mere her

 • Får hunde tandpine? Jeg har lagt mærke til, at min hunds adfærd har ændret sig - er det tegn på et problem?

  Ja, hunde kan godt få tandpine. Når tandproblemer som knækkede og dårlige tænder påvirker nerverne i tanden eller tandroden, kan det gøre ondt. Betændte områder i munden er også meget ømme, og fremskreden tandkødsbetændelse kan være meget smertefuldt. Hunde prøver ofte at skjule, at de har ondt - så tand- og tandkødsproblemer kan ikke altid udledes af ændrede spisevaner. Ofte er der ingen synlige tegn på smerter i munden overhovedet. Hvis din hund opfører sig anderledes eller viser tydelige tegn på smerter i munden, er problemet formentlig alvorligt, og du bør tage din hund til dyrlægen så hurtigt som muligt.

 • Vilde dyr får ikke deres tænder renset, hvorfor skal min hund så?

  Hunde har udviklet sig meget, siden vores forfædre tæmmede ulve. Din hund adskiller sig meget fra et vildt dyr og har andre behov. Og selv vilde dyr får tandkødsproblemer!

 • Jeg har forsøgt at rense min hunds tænder, men enten bider han i tandbørsten eller endnu værre - mig! Hvordan klarer jeg det?

  At børste din hunds tænder er ikke altid nemt, især ikke hvis din hund ikke er vant til det. Du skal introducere proceduren meget gradvist og gøre det til en del af hundens daglige rutine. Du kan starte med blot at vænne hunden til, at du undersøger dens mund. Brug fem minutter to gange om dagen til bare at holde dens hoved og give den godbidder, når den opfører sig pænt. Når din hund har vænnet sig til det, kan du løfte dens læber og se på tænderne.

  Brug først børsten, når din hund er tryg ved, at du gør det, og børst kun en lille smule til at starte med. Børst i to til tre sekunder og ros din hund, mens du gør det. Hvis hunden nyder det, vil den lade dig gøre det igen. Du kan også bestille tid hos en sygeplejerske hos den lokale dyrlæge, så de kan vise dig den rigtige teknik.