Pleje af din hvalps eller hunds tænder

Gode tænder, godt liv

Lige som os mennesker, så kan hunde lide af tandkødssygdomme, plak og tandsten.

Ben kan skade en hunds tænder eller splintre og ende med at give indvortes skader.  Det estimeres at op til 25% af alle voksne hunde har tandskader og det kan forårsage stor smerte eller behov for at trække tænder ud. Tænder som hunden jo skal bruge hele livet! Tandskader kan bl.a. forårsages af for hårdt tyggelegetøj eller ben. Pensylvani University har sammen med Mars Petcare derfor udviklet en standard til at måle, hvad der udgør "for hårdt".  Denne standard er gjort tilgængelig for hele dyresnack branchen og Pedigree®sørger naturligvis for at alle vore produkter lever op til disse.

Fra omkring fire måneder kan du hjælpe med at forebygge tand- og tandkødsproblemer ved at bruge Pedigree® DentaStix Daily. Daglig tandbørstning er klart det bedste til at forebygge opbygningen af tandsten, men dernæst er det faktisk klinisk bevist, at Pedigree® DentaStix Daily - som er udviklet med dyrlæger - reducerer tandstensopbygningen med op til 80% ved daglig brug.  DentaStix er udviklet med dyrlæger, har en specielt udviklet let slibende konsiststen og indeholder aktive ingredienser som forsinker plak i sat sætte sig. Dertil udgør de maximalt 10% af din hunds daglige kalorieindtag, desuden er de uden tilsat sukker eller kunstige farve- og aromastoffer, så de smager fantastisk af rigtig kylling og er en helt særlig og effektiv godbid, som din hund vil elske at få hver dag :)

Pedigree® DentaStix Daily fås i forskellige størrelser til forskellige hundestørrelser (lille, mellem og stor) og de fås som både 7 stks ugepakker og månedspakker med 28 tyggestænger

Find ud af mere om Pedigree® DentaStix Daily og Pedigree®DentaStix Advanced


Hvornår taber min hvalp sine hvalpetænder?

Hunde får to sæt tænder gennem deres liv og er ligesom mennesker, født uden. I hvalpeperioden har hvalpen 28 mælketænder. Når mælketænderne begynder at falde ud, bliver de erstattet af permanente voksen tænder, hvilket almindeligvis sker ved en alder af 4 måneder. Når mælketænderne begynder at falde ud, sluger hunden dem oftest, men du kan dog også bemærke at disse vil ligge i deres sand eller på gulvet. Dette er ganske normalt. Din hvalp kan blive mere irriteret i denne tid og du vil måske bemærke at den vil gumle mere end normalt. De fleste hunde vil have et fuldt sæt af voksentænder efter 6 – 8 måneder.

Skal jeg børste hvalpens tænder?

Hvalpe lider generelt ikke af problemer med mund hygiejnen og er ligeledes fri for tandstensopbygning, tandskødsinfektion og dårlig ånde. Dog vil nogle racer (såsom Yorkshireterrieren og Miniature Pudler) være modtagelige overfor tandkødsinfektion og udvikler tilstanden i en relativ ung alder. Derfor er det vigtigt at udvikle en sund og effektiv tandrensnings metode i en tidlig alder.

Tandbørstning er den mest effektive metode til at fjerne plak og forebygge tandstensopbygning, men du kan stadig kombinere med andre metoder. Det er vigtigt at introducere tandbørstning gradvist og gøre det til en del af hundens daglige rutine. Det kan være behjælpeligt at træne din hvalp til først at have sine tænder undersøgt, herefter børstning. Tørfoder kan også være en hjælp til at holde din hvalps tænder rene. Den slibende effekt tørfoder har, kan hjælpe med at reducere opbygningen af tandsten. 

Desuden er det klinisk bevist, at Pedigree®DentaStix Daily kan reducere tandstensopbgningen med op til 80%. Du kan give dem til din hvalp fra den er 4 mdr gammel. De smager godt og hjælper til at holde din hvalp mund og tandkød sundt og rent, så den har gode tænder hele livet.  Du kan give dem til din hvalp fra den er 4 mdr gammel

Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy