Pleje af din hvalps eller hunds tænder

Lige som os kan hunde lide af tandkødssygdomme, plak og tandsten. Et godt sortiment af blødt tyggelegetøj hjælper med at holde hvalpens tandkød og tænder rene. (Hårdt tyggelegetøj kan ikke anbefales, før hvalpen er omkring ti måneder, og rødderne på dens blivende tænder er fuldt udviklet.)

Ben kan skade en hunds tænder, eller splintre og ende med at give indvortes skader. Men kalcium-berigede Pedigree Puppy Tubos er et udmærket alternativ til hvalpe. Deres form og struktur er specielt udviklet til at holde hvalpens tænder og tandkød i god form. Desuden er de lækre, så de er gode at give som belønning for god opførsel.

Fra omkring seks måneder kan du hjælpe med at forebygge tand- og tandkødsproblemer ved at bruge Pedigree® DentaStix. Det er klinisk dokumenteret, at de reducerer opbygningen af tandsten med op til 80 %, og de kan hjælpe med at gøre den daglige rengøring af tænderne til noget lækkert i stedet for en pligt.

Pedigree® DentaStix fås i forskellige størrelser til forskellige hundestørrelser (toy, lille, mellem og stor) og de fås som både 7 sticks ugepakker og pakker med 28 sticks.

Find ud af mere om Pedigree® DentaStix og Pedigree Denta Rask>

Hvornår taber min hvalp sien hvalpetænder?

Hunde får to sæt tænder gennem deres liv og er ligesom mennesker, født uden. I hvalpeperioden har hvalpen 28 mælketænder. Når mælketænderne begynder at falde ud, bliver de erstattet af permanente voksen tænder, hvilket almindeligvis sker ved en alder af 4 måneder. Når mælketænderne begynder at falde ud, sluger hunden dem oftest, men du kan dog også bemærke at disse vil ligge i deres send eller på gulvet. Dette er ganske normalt. Din hvalp kan blive mindre irriteret i denne tid og du vil måske bemærke at den vil gumle mere end normalt. De fleste hunde vil have et fuldt sæt af voksentænder efter 6 – 8 måneder.

Skal jeg børste hvalpens tænder?

Hvalpe lider generelt ikke af problemer med mund hygiejnen og er ligeledes fri for tandstensopbygning, tandskødsinfektion og dårlig ånde. Dog vil nogle racer (såsom Yorkshireterrieren og Miniature Pudler) kan være modtagelige overfor tandkødsinfektion go udvikler tilstanden i en relativ ung alder. Derfor er det vigtigt at udvikle en sund og effektiv tandrensnings metode i en tidlig alder.
Tandbørstning er den mest effektive metode, men derfor kan du stadig kombinere flere forskellige metoder. Det er vigtigt at introducere tandbørstning gradvist og gør det til en del af hundens daglige rutine. Det kan være behjælpeligt at træne din hvalp til først at have sine tænder undersøgt, herefter børstning. Tørfoder kan også være en hjælp til at holde din hvalps tænder rene. Den slibende effekt tørfoder har, kan hjælpe med at reducere opbygningen af tandsten.
Det er klinisk bevist, at ved at give din hund en specialiseret dental tyggestang samtidig med børstning vil medvirke til bedre kontrol af plak og tandsten og bør overvejes om en del af enhver tandpleje rutine. Du kan give din hvalp en PEDIGREE® DENTASTIX  tyggestang efter den er fyldt 6 måneder – De smager godt og reducerer plak og opbygning af tandsten og hjælpe til at holde din hvalp mund og tandkød sundt og rent.

Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy
Samtykke til cookies