TILBAGE

Sådan giver du din hund eller hvalp et bad

4.jpg

Hunde blev en gang badet to gange om året. Det var en kamp, ejer mod hund. Nu om dage kan du købe hundeshampoo, der ikke fjerner de naturlige olier fra hundens pels. Hvis du er godt forberedt, kan et bad være en fantastisk oplevelse for dig og din hund.

Badetid behøver ikke at være en regelmæssigt foreteelse. Men hvis din hund har rullet sig i noget ildelugtende, eller dens pels er mættet med mudder, er det tid at komme den i baljen.

Begynd med at børste den

Hvis din hund ikke allerede er våd, kan du begynde med at børste pelsen for at slippe af med ugler – vand kan gøre dem endnu værre. Kom derefter tilstrækkeligt lunkent vand i håndvasken eller badekarret til, at det når op til hundens knæ – eller luk op for bruseren ved en behagelig temperatur. Det er også godt at have en skridsikker måtte.

Vask af din hund

Løft nu din hund op i badekarret, og giv den masser af opmuntring og ros. Hold den på plads med den ene hånd og øs vand over dens pels med den anden. Du kan også bruge bruseren og holde den meget tæt på hundens pels, så den ikke bliver nervøs. Påfør hundeshampoo, og arbejd det nænsomt ind over hele hundens krop. En blød pensel kan være god til at vaske mellem tæerne. Brug en svamp til at vaske hunden i ansigtet – og vær meget forsigtig med at undgå, at hunden får sæbevand i øjnene.

Skyl grundigt med rent, lunkent vand, så du ikke efterlader noget shampoo i pelsen.

Tørring af din hund

Tryk vand ud af hundens pels med hænderne, inden du tørrer den med et par håndklæder. Husk, det du ikke tørrer af, vil hunden altid ryste af! Du kan bruge en føntørrer, hvis du har lyst, men hold varmen lav og altid væk fra hundens ansigt.

En sidste ting: kontroller at hundens ører er helt tørre, da bakterier elsker at gemme sig i fugtige ører. Ros nu hunden, beløn den og kryds fingre for, at den ikke løber direkte tilbage ud i mudderet!

Læs lignende artikler

img-space