Orm
Hunde har en usund interesse i hinandens afføring – selv om den kan være fuld af alle typer orm. Orm kan medføre mange ubehagelige symptomer, men moderne ormekure er meget effektive, så der er ingen grund til at gå i panik.
Forebyggelse af orm
Du kan ikke altid holde øje med, hvad din hund slikker på eller spiser. Du kan hjælpe ved at fjerne evt. afføring som du finder i dine omgivelser samt samle op efter din egen hund. Husk at hundeorm også let kan inficere mennesker – især børn.
En ellers sund hund med orm viser måske ikke nogen symptomer i starten, så gør det til en del af tjeklisten, når du tager den til det regelmæssige besøg hos dyrlægen. Mange hundeejere giver hunden en ormekur med et par måneders mellemrum som en del af hundens sundhedsrutine. Din dyrlæge kan rådgive dig om, hvor ofte du skal give hunden ormekur, og hvilken behandling du bør vælge
Hvis din hund udviser nogen af disse symptomer på orm, bør du straks kontakte dyrlægen.
- En varm, tør snude
- Træthed eller manglende interesse i gåture og leg
- Nedsat appetit
- Svage øjne der løber i vand
- Blege læber og tandkød
- Usædvanlig dårlig ånde
- En tør hoste
- Rødmen eller knopper på huden
- En tør pels der fælder konstant
- Spaghettilignende snore i afføringen eller blodig afføring
- Eller kløende bagdel, som hunden gnider over gulvet
Hvor ofte bør jeg give min hvalp ormekur?
Hunde har tendens til at få to typer orm, rundorm og bændelorm. Det er ikke altid tydeligt, at en hund har orm, så det er en fornuftig forholdsregel at give den ormekur regelmæssigt. Hvalpe skal have ormekur, så snart de er gamle nok – du kan få vejledning hos din dyrlæge.
Ormekure findes i mange forskellige udgaver – pulver, piller, pasta og flydende – og skal gentages i henhold til producentens instruktioner – normalt hver tredje til fjerde måned. En hvalp, der har haft lopper, skal have ormekur oftere, da lopper ofte bærer ormelarver.
Læs lignende artikler