Lopper

Lopper er de mest almindelige skadedyr hos hunde. De kan give alvorlig kløe og allergiske reaktioner, og kan desuden overføre bændelorm. Så hvordan finder du dem og slipper af med dem, inden de bliver et problem?

Diagnosticering af lopper

Lær først at kende tegnene på lopper:
  • konstant kløe,
  • tør hud,
  • en allergisk tilstand og
  • bid i bagdelen, halen eller indersiden af lårene.
Hvis din hund udviser nogen af disse tegn, bør du undersøge dens hud – især i nærheden af halen – og dens seng. Hvis hunden er inficeret, vil du finde små grupper af sorte pletter. Det er loppernes afføring. Hvis du vil være helt sikker, kan du komme nogen i vand – blodet i dem vil lave lyserøde pletter i vandet.

Jeg tror, min hund har lopper – hvad skal jeg gøre?

Din dyrlæge kan give dig en egnet loppekur, der ikke skader hunden. Hvis du har andre hunde eller en kat, skal du huske at behandle dem mod lopper samtidig.

De lopper, du ser, er kun en lille del af angrebet. Æggene er meget svære at få øje på, så selv om du har behandlet hunden, vil der sikkert stadig være æg i tæpper og sengetøj. Du kan købe effektiv loppespray til huset hos din dyrlæge.

Da lopper ofte overfører bændelormelarver, skal du også sørge for at behandle hunden mod orm.

Behandling af lopper

Da lopper er et meget almindeligt problem, findes der et stort udvalg af behandlingsmuligheder. Dit valg afhænger af, hvordan din hund reagerer på behandlingen, angrebets omfang, og hvilken metode du ønsker at bruge.

Forebyggelse af lopper

Du kan ikke forebygge, at din hund får lopper. Men daglig børstning er den bedste måde at opdage dem tidligt. Brug en tættekam og drukn de lopper, du finder, i sæbevand.
Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy