Pleje af din hund eller hvalp

Det er en god idé at indføre daglige plejerutiner – det er en virkelig god måde at omgås hunden på, samtidig med at du plejer dens pels.

Daglig børstning fjerner døde hårstrå, snavs og eventuelle parasitter, som din hund har samlet under gåturen. Vælg en børste, der er udformet til din hunds race – én, der passer til hundens størrelse og pels.

Det er også en god lejlighed til at kontrollere hundens kløer, øjne, ører og tænder.

Klip kløerne

Hvis hunden går på hårde overflader, f.eks. fortove, bliver dens klør normalt ikke for lange. Ellers skal du klippe kløerne regelmæssigt, så hunden kan gå uden problemer. Spørg dyrlægen eller en professionel hundesalon, som kan vise dig, hvordan du gør.

Øjne og ører

Hundens øjne og ører skal altid være rene. Du kan rengøre området omkring hundens øjne forsigtigt med en fugtig vatrondel. Det samme gælder ørerne, men sørg for at du ikke trykker den for langt ind – ørerne er sarte.

Tænder og tandkød

Det kan være vanskeligt at pleje hundens tænder og tandkød. Find ud af, hvordan du børster tænder på hunden i afsnittet om mundpleje. Fra hunden er cirka seks måneder kan du hjælpe med at forebygge tand- og tandkødsbesvær med Pedigree® DentaStixTM, som videnskabeligt bevist reducerer forekomsten af tandsten med op til 80 %.

Plej pelsen

Hunde med strid pels, som terrier og pudler, skal klippes hver sjette til ottende måned. Hunde med glat pels, som cocker spaniel, skal plejes hver tredje måned. Det er dog forskelligt fra race til race, så spørg din opdrætter, din dyrlæge eller en professionel hundesalon, hvis du er usikker.

Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy