TILBAGE

Pleje af hvalpens poter

5.jpg

En hvalps poter møder meget på en almindelig dag: asfalt, beton, mudret græs, grus og muligvis knust glas. Hundepoter er designet til at være robuste, men hvalpens poter er endnu ikke hærdet, så du skal hjælpe hvalpen med at passe på dem.

Kontroller poterne på gåture

Når du er ude omkring bør du holde øje med, om hvalpen halter eller slikker sine poter. Hvis hvalpen løfter en pote, kan det betyde, at den gerne vil lege, men det kan også betyde, at den har en øm pote, som den gerne vil have dig til at kigge på.

Efter en tur udenfor bør du undersøge hvalpens poter for skarpe genstande eller skader. Hvis du finder noget, kan du bruge en pincet til at fjerne det eller kontakte dyrlægen, hvis poten virker irriteret eller inficeret.

Pleje af pelsen og poterne

Lange hår kan skjule snavs, så sørg for at pelsen mellem hvalpens trædepuder og kløer ikke bliver for lang. Hvis din hvalp ikke bruger meget tid på hårde underlag som f.eks. fortove, skal du muligvis klippe dens kløer en gang imellem da det kan være smertefuldt at gå, hvis kløerne bliver for lange.

Trimning af kløer er ikke svært, men du bør få din dyrlæge eller en professionel salon til at vise dig, hvordan det skal gøres, da en fejl medfører, at din hvalp ikke vil have det gjort igen.

Vinterpleje af poterne

Vejsalt og grus kan brænde hvalpens poter – og dens mund og mave, hvis den slikker på det. Så tør hvalpens poter af, når I kommer hjem, og kontroller om der er salt eller grus mellem trædepuderne. Et dagligt dub med petroleumsgele er meget beroligende, hvis din hvalp får tørre eller revnede trædepuder.

På kolde og blæsende dage er der stor risiko for forfrysninger i hvalpens poter, snude og ører. En passende jakke er perfekt til de fleste situationer, men hvis du bruger meget tid på at gå i sneen, kan du kigge på nogle støvler.

Læs lignende artikler

img-space