TILBAGE

Leg med din hund eller hvalp

11.jpg

Som hvalp elsker alle hunde at lege. En lille hvalps dag er bare ikke fuldendt, uden et par rigtig gode legesessioner. Men ældre hunde kan også lære nye tricks. Lege er også fantastiske muligheder til at socialisere unge og ældre hunde og lære dem grundlæggende lydighed på en sjov måde.

Her kommer nogle grundregler til dine lege, så du kan komme i gang.

Vær forsigtig med små hvalpe, de er ofte mere skrøbelige, end de ser ud til.
Undgå for meget konkurrence eller aggressiv leg – trækkelege og brydekampe kan lære din hund at være aggressiv over for andre mennesker eller andre hunde.
Undgå at lege med pinde eller sten – pinde kan splintre i hundens mund, og sten kan knække dens tænder.
Din hund skal lære at lytte til dig – hvis den ikke gør det, du beder den om, skal du holde op med at lege og ignorere den.
Hvis din hund bider eller napper dig under leg, skal du straks stoppe legen og ignorere den, indtil den er faldet til ro.

Legetøj

Vælg legetøj til hunde – fast, elastisk legetøj, der ikke kan sluges og ikke splintrer.

Leg du kan prøve med din hund

Apport
Din hund kan lære samarbejde og selvkontrol ved at lege "apport!" og "aflever!" Førende hundetrænere siger, at gode apport-færdigheder er der, det hele begynder. Retrievere er opdrættet netop til disse færdigheder, men de fleste andre racer vil også elske denne leg.

Gemmeleg
En person holder hunden, mens en anden person gemmer sig. Når den første person (lad os kalde ham Johnny) har gemt sig, siger du "Hvor er Johnny? Find Johnny!" og du går rundt i huset sammen med hunden. Når hunden finder Johnny, giver du den masser af ros og en godbid. Den vil hurtigt rende rundt og finde alle familiens medlemmer efter navn. Hunde synes det er sjovt at lege denne leg, og den er også meget anvendelig, hvis du har et stort hus!

Find det
Det er den samme leg som gemmeleg men med hundens yndlingslegetøj eller godbidder. Med regelmæssig leg, vil den lære mange nye ord.

Slå tiden
Denne leg lærer hunden at reagere hurtigt på kommandoer, lige meget hvor ophidset den er. Tag din hund i snor, og få den til at lege ivrigt. Giv den så pludselig en kommando, den kender godt som f.eks. "sit". Sørg for at gøre det stille og roligt. Få din hund på plads, hvis du har brug for det.

Når hunden sidder, roser du den og starter legen igen. Hvis du gør det konsekvent, vil hunden lære at adlyde dig omgående, uanset hvad.

Læs lignende artikler

img-space