Fodringsvejledning for hvalpe

Hvad er det bedste foder til din hvalp? Hvor meget og hvor ofte? Alle racer er så forskellige, at der ikke findes noget 'en størrelse passer til alle'-svar.

Lille mave stor appetit

Hvalpe har brug for at spise meget foder i forhold til deres kropsvægt for at få brændstof til den vækst, de gennemgår. Men indtil deres mave også vokser, har de brug for at få adskillige små måltider om dagen. Retningslinjerne på dåsen, portionsposen eller sækken bør hjælpe dig til at finde frem til den rigtige portionsstørrelse. (Hvis din hvalp ikke tømmer sin skål inden for 20 minutter, giver du den sikkert for meget).

Din hvalps tilstand er den bedste indikator for, om du fodrer den med den rigtige mængde. Når dyrlægen kontrollerer hvalpens vægt, kan du få bekræftet, om den har en sund vækst, eller du bør justere dens kost.

Hvad består godt hvalpefoder af?

Et godt hvalpefoder er specielt afbalanceret til at opfylde din hvalps behov for energi, proteiner og mineraler. Det skal være nemt at fordøje for at passe til hvalpens umodne mave. Så sørg for at vælge et foder, der er specielt udviklet til hvalpe i stedet for foder til voksne hunde eller seniorer.

Og selvfølgelig skal det være lækkert for hvalpen.

Er det nødvendigt at supplere med noget?

Nej. For meget fosfor eller kalcium kan medføre deformiteter, så brug ikke supplementer, med mindre dyrlægen har anbefalet det.

Faren ved overfodring

Overfodring vil medføre for stort pres på hvalpens hurtigt voksende knogler og led og kan medføre permanente skader.

Masser af rent, friskt vand

Sørg for, at din hvalp altid har adgang til rent, friskt vand. Hvis du bemærker, at hvalpen er tørstig hele tiden, bør du kontakte dyrlægen.
Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy