Tørfoder, vådfoder eller blandet?

At skulle vælge mellem alle de forskellige former for foder, der findes, kan godt få en til at miste modet. Her er vores guide, som hjælper dig med at vælge det rigtige foder til din hvalp. Hvis du kigger på emballagerne, kan du se, at de flere former for foder beskrives som fuldfoder. Det betyder, at de indeholder alle næringsstoffer, som hvalpen har brug for.

Du kan også se, at du kan vælge mellem vådfoder og tørfoder (i sæk). Hvilken slags skal du vælge og hvorfor? Vores guide hjælper dig med at tage beslutningen.

Tørfoder: masser af næring i mindre mængde

Takket være det lave vandindhold kan du opbevare en stor mængde foder på lidt plads, hvilket er en stor hjælp, hvis du har en stor hund. Nogle hvalpe kan synes mindre godt om tørfoder til at begynde med, men lærer normalt at kunne lide det efter et stykke tid. Det kan lette skiftet at blødgøre foderet ved at lægge det i blød i lidt varmt vand.

Vådfoder: et tilfredsstillende måltid for stor appetit

En skål med vådfoder indeholder halvdelen af kalorierne i en skål med tørfoder. Så hvis din hvalp elsker at spise, betyder vådfoder, at der er mindre risiko for, at den spiser for meget. Det høje væskeindhold gør også, at hvalpen får rigeligt med væske og mindsker risikoen for urinvejsinfektioner. Unge hvalpe synes normalt, at det er nemmere at tygge og sluge vådfoder, hvilket er godt for dem, som er vanskelige, når det kommer til foderet.

Hvorfor ikke blande de to typer?

Det er populært at blande tør- og vådfoder, fordi det kombinerer fordelene ved at bidrage til både renere tænder og sundere urinveje. Det giver også din hvalp større variation og hjælper den med at acceptere forskellige typer foder længere frem i tiden.

Med Pedigree Puppy får din hund altid den rigtige balance af næringsstofferne. Eksperimenter gerne og find ud af, hvad hvalpen foretrækker. Sørg bare for, at den altid har tilgang til rigeligt frisk vand.
Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy