Skift af din hunds foder

Fra hvalp til senior – efterhånden som din hund bliver ældre, vil dens foderbehov ændre sig.

Hvalpe

En hvalp har behov for to en halv gange så mange kalorier som en voksen hund i samme størrelse. Den har også behov for større mængder muskelopbyggende proteiner, knogleopbyggende kalcium og fosfor. Den har et umodent fordøjelsessystem og en lille mave, så foderet bør være nemt at fordøje, og den skal have flere små måltider hver dag.

Unghunde

Tidspunktet for at skifte fra en hvalps foder eller kalorieindtag afhænger af racen. Små racer når deres voksne vægt i løbet af seks til ni måneder, mens det kan tage op til 24 måneder for meget store racer at nå deres voksne vægt. Der findes varieret foder specielt udviklet til unge hunde i forskellige størrelser.

Modenhed

Modne hunde bruger ikke så meget energi som hunde, der vokser, så foderet skal indeholde færre kalorier. Modne hunde har også brug for færre måltider – et enkelt om dagen er udmærket.

Drægtig

En drægtig hund har brug for ekstra foder i de sidste fire uger af drægtighedsperioden. Du bør øge hundens foder med 15 % ekstra hver uge fra uge seks i drægtighedsperioden og frem.

Ammende

Nyfødte hvalpe drikker enorme mængder mælk. Så mens hundemoderen ammer, vil hun få brug for op til fire gange så meget foder som normalt, samt en løbende tilførsel af friskt vand. Hun kan også spise hvalpefoder, som har et højt kalorieindhold.

Seniorer

Seniorhunde motionerer mindre og har derfor brug for mindre foder. De kan også foretrække små, hyppige måltider i stedet for et stort måltid. Det afhænger af racen, hvornår du skal skifte til senior-foder. Her kommer et udgangspunkt:
  • Meget store racer – 5 år
  • Store racer – 8 år
  • Små og toy-racer – 10år.
Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy