Problemfri måltider for hvalpe

Hvalpe har brug for en fast fordringsrutine. Du kan sikre, at måltiderne forløber uden problemer ved at følge disse tips.

Små hunde spiser mindre foder end voksne hunde, men de spiser oftere. Giv din hvalp det samme antal måltider hver sag som følger:
  • Små hvalpe: 4 til 5 små måltider om dagen, indtil de er 10 uger gamle.
  • Fra 10 uger til 5 måneder: 3 måltider om dagen.
  • Efter 5. eller 6. måned: 2 måltider om dagen.
Din hvalps indre ur sætter produktionen af fordøjelsesvæsker i gang til den normale spisetid, hvad enten du har sat mad frem til den eller ej. Med mindre du holder fast i rutinen, vil den ikke være sulten, når du sætter mad frem. Og hvis den skal vente for længe, kan din hvalp få maveproblemer.

Vælg keramik med en tung bund eller mad- og vandskål i rustfrit stål. Plastikskåle ender sandsynligvis som tyggelegetøj, og tandmærkerne kan blive et tilflugtssted for bakterier. En tung skål er også sværere for din hvalp (og dig) at vælte ved et uheld.

Hvis din hvalp har lange ører, der kan hænge ned i mad- eller vandskål, bør du kigge efter særligt smalle skåle for at holde dem rene og tørre.

Sørg for ikke at forstyrre hvalpen, når den spiser, ellers vil den vænne sig til at spise i anfald og ryk eller begynde at sprede foderet rundt i huset.

Giv den op til 30 minutter til at spise. Derefter fjerner du overskydende foder og serverer friskt foder til næste måltid. Den skal altid have adgang til friskt vand.

Efter at have spist kan hvalpen have brug for lidt fred og ro eller en lur til at hjælpe den med at fordøje maden ordentligt. Så planlæg gåture før og ikke efter måltiderne!
Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy