Hvilke vitaminer har din hund behov for?

De rigtige vitaminer hjælper din hunds krop med at vokse og reparere sig selv. Men for meget af bestemte vitaminer kan være skadeligt for dens helbred.

Vitaminer hjælper hundens krop med at behandle andre næringsstoffer – uden den rigtige balance af vitaminer, vil dens krop ikke vokse eller reparere sig selv ordentligt. Den nemmeste måde at få den rigtige balance af vitaminer i din hunds foder er at give den et afbalanceret hundefoder som f.eks. Pedigree.

Din hund har behov for vitaminer fra to forskellige grupper: vandopløselige C-vitaminer og B-kompleks, og de fedtopløselige A-, D-, E- og K-vitaminer.

Vandopløselige C-vitaminer og B-kompleks

Disse vitaminer hjælper hundens krop med at opbygge knogler, tænder og bindevæv. Fordi de er vandopløselige bliver de løbende skyllet ud af kroppen – så der er brug for regelmæssig påfyldning. Men: mens de forskellige former for B-vitaminer skal komme fra hundens foder, produceres C-vitaminer naturligt i kroppen.

Det kan give alvorlige helbredsproblemer at tilføre ekstra C-vitaminer til hundens foder, så med mindre din hund har fået udskrevet dem af en dyrlæge, bør du undgå C-vitamintilskud.

Fedtopløselige A-, D-, E- og K-vitaminer

Disse vitaminer findes i animalsk fedt. Din hunds krop optager dem gennem tarmene og lagrer dem til senere brug. En opbygning af for mange af nogen af disse vitaminer kan medføre fysiske abnormiteter – især i skelettet.

Så det er ikke nogen god idé at give din hund tilskud, med mindre din dyrlæge udskriver det til en bestemt sundhedstilstand.

Her kan du se, hvad A-, D-, E- og K-vitaminer gør.
  • A-vitaminer er gode for synet, blandt andet.
  • D-vitaminer hjælper kroppen med at optage kalcium til at opbygge knoglerne.
  • E-vitaminer hjælper kroppen med at danne røde blodlegemer.
  • K-vitaminer hjælper blodet med at koagulere og danne beskyttende sårskorper.
Hvad du end beslutter at fodre din hund med, vil det være op til dig at sikre, at den får den rigtige balance af vitaminer i foderet.
Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy